100% proiecte case originale. Firma TA de arhitectura pentru

Autentificare

Recuperare parola

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului tau ,apoi apasa butonul recuperare

Plan urbanistic de detaliu (PUD)


    Planul urbanistic de detaliu (PUD) are caracter de reglementare specifica pentru o parcela in relatie cu terenurile invecinate si se elaboreaza in scopul detalierii prevederilor stabilite prin Planul urbanistic general (PUG) sau Planul urbanistic zonal (PUZ). Asadar, un PUD nu poate modifica planuri urbanistice de nivel superior.

    Printr-un PUD se stabilesc reglementari referitoare, in principal, la retragerile fata de limitele laterale si posterioare ale parcelei de teren pe care urmeaza sa se ridice o constructie noua sau sa se modifice una existenta.

    Tot prin PUD se pot efectua reglementari privind accesurile auto și pietonale, conformarea arhitectural-volumetrică, modul de ocupare a terenului, designul spațiilor publice, sau reglementări cuprinse in ilustrarea urbanistica, parte integranta din documentația de urbanism.

    Ce cuprinde PUD

    Un plan de urbanism de detaliu (PUD) se elaboreaza in format analog si digital pe suport topografic actualizat, realizat în sistem de proiecie stereografica 1970 si cuprinde reglementari referitoare la asigurarea accesibilitatii pietonale si auto la noul obiectiv si racordarea la retelele edilitare existente sau propuse.

    De asemenea, in privinta volumelor construite si a amenajarilor acestora, prin PUD se stabilesc elemente privind densitati, distante, retrageri, aliniamente, alinierea construciilor, suprafete maxim edificabile, regim de inaltime, volumetrie etc.

    Alte elemente ce fac obiectul PUD sunt relatiile functionale si estetice cu vecinatatea, inscrierea obiectivului si tratarea lui arhitecturala prin raportare la cadrul construit si natural invecinat, designul spaiilor publice, conformarea construciilor, amenajarilor si plantatiilor, regimul juridic al proprietatilor si circulaia terenurilor sau ilustrarea urbanistica a solutiei propuse.

    ETAPE DE LUCRU:

 • Propunerile preliminare – se elaboreaza pe baza situatiei existente si a materializarii prevederilor temei de proiectare
 • Consultarile pe parcurs - se fac cu initiatorul, cu autoritatea publica locala si cu compartimentul de specialitate al consiliului, avand ca obiect analiza propunerilor preliminare, stabilirea conceptiei de structura si continut a PUD, stabilirea unor variante de solutii
 • Redactarea si predarea proiectului - se elaboreaza piesele scrise si desenate ale PUD, in 2 exemplare complete sau conform prevederilor din contract, pentru documentatia de baza si cate un extras pentru documentatiile necesare obtinerii avizelor si acordurilor
 • Avize si acorduri - cererile si documentatiile specifice intocmite de elaborator se transmit de initiatorul PUD catre organismele abilitate prin lege sa emita avize si acorduri.
 • Pentru o documentatie de tip PUD sunt considerate esentiale avizul consiliului local, avizul unic al consiliului judetean, avizele organismelor centrale, solicitate prin certificatul de urbanism, dupa caz.
 • Definitivarea documentatiei - eventualele recomandari, conditionari sau completari din avize si acorduri sunt introduse de elaborator in documentatia de urbanism, pe baza consultarilor cu initiatorul si cu acceptul acestuia.
 • Aprobare - PUD definitivat este supus aprobarii prin hotarare a consiliului local, dupa care se poate intocmi documentatia tehnica pentru autorizarea lucrarilor de construire (DTAC).

    Valabilitate

    Durata de valabilitate a unui plan urbanistic zonal (PUD) se stabileste prin hotararea consiliului local de aprobare a acestuia, in corelare cu conditiile de amplasare si de conformare a constructiilor, precum si cu importanta si complexitatea obiectivelor de investitii.

Reglementari urbanistice

Contact Urbanism si Avizare


UberHause - Bucuresti

Str. C.A. Rosetti 25, parter, int. [1][]
(colt cu str. Dionisie Lupu), Bucuresti

Program: Luni-Vineri - 10:00-19:00

0733 033 033 | office@uberhause.ro


UberHause - Brasov

Brasov, Str. Poarta Câmpului nr 50, Sânpetru

Program: Luni-Vineri - 10:00-19:00

0747 203 203 | brasov@uberhause.ro


UberHause - Cluj

Cluj

Program: Luni-Vineri - 10:00-19:00

0768 203 203 | cluj@uberhause.ro


UberHause - Braila

Braila, Bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 51

Program: Luni-Vineri - 10:00-19:00

0753 203 203 | braila@uberhause.ro


Apeleaza acum la specialistii UberHause pentru o oferta in functie de terenul tau!

 • consultanta personalizata
 • echipa de arhitecti si urbanisti
 • redactare rapida a proiectului
 • reprezentarea beneficiarului in relatia cu institutiile competente
 • sedii in Bucuresti, Brasov, Cluj si Braila
Solicita informatii si pret