100% proiecte case originale. Firma TA de arhitectura pentru

Autentificare

Recuperare parola

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului tau ,apoi apasa butonul recuperare

Urbanism


Arhitectii Uberhause intocmesc si sustin documentatii privind reglementarile urbanistice, de tip PUD, PUZ si PUG, la nivelul comisiilor specializate ale Primariei Generale, primariilor sectoarelor municipiului Bucuresti, judetului Ilfov si celorlalte judete din Romania.


Plan urbanistic de detaliu (PUD)

Prin PUD se fixeaza parametrii in care se pot realiza constructii la nivel de teritoriu restrans, strada, piata sau grup de terenuri. Certificatul de urbanism sau autorizatia de construire se elibereaza numai ca urmare a consultarii PUD. Daca pentru zona respectiva nu exista un PUD, primaria poate solicita intocmirea acestuia, pe baza PUG si PUZ. PUD se poate intocmi si in situatia in care investitia preconizata difera de prevederile regulamentul local de urbanism. PUD include destinatia obiectivului, norme care se aplica in cazul unei constructii, si anume inaltimea maxima, POT, CUT, retrageri minime, avize si acorduri de la autoritati si furnizori de utiilati.

Plan urbanistic zonal (PUZ)

Prin PUZ se reglementeaza dezvoltarea urbanistica a unei zone dintr-o localitate, prin corelare cu prevederile PUG, si se stabilesc obiective, actiuni, prioritati, permisiuni si restrictii de care se va tine cont in utilizarea terenurilor. In cadrul PUZ se abordeaza probleme precum organizarea retelei stradale, zonificarea functionala a terenurilor, organizarea urbanistic-arhitecturala, indicii si indicatorii urbanistici (regimurile de aliniere si de inaltime, procentul de ocupare terenului - POT, coeficientul de utilizare a terenului - CUT etc), dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic si circulatia terenurilor, protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare deosebită, masuri de protectie a mediului.


Plan urbanistic general (PUG)

PUG este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a localitatii, constituind cadrul legal pentru realizarea de programe si actiuni in acest sens. Pe termen scurt, prin PUG se realizeaza relatia intre teritoriul intravilan si cel administrativ, se stabileste modul de utilizare a terenurilor, se realizeaza zonificarea functionala, corelata cu organizarea circulatiei, se delimiteaza zonele istorice protejate si cele afectate de servituti publice si se precizeaza conditiile de amplasare si conformare a volumelor construite, amenajate si plantate. Pe termen mediu si lung, prin PUG se traseaza directia de dezvoltare functionala a localitatii.


  


Contact UberHause

Str. C.A. Rosetti 25, parter, int. [1][] (colt cu str. Dionisie Lupu), Bucuresti

Program: Luni-Vineri - 10:00-19:00

0733 033 033 | office@uberhause.ro